המערכות הסולאריות המסחריות עלו פעמים רבות לכותרות במהלך השנים האחרונות. וזאת הודות ליתרון של חיסכון בשימוש במקורות מתכלים תוך אפשרות להניב תמורה כאשר ישנה מערכת מסחרית סולארית במתחם של העסק. כך מבטיח העסק לעצמו הכנסות קבועות למשך תקופה של 25 שנה. כיום כבר ברור. חברות מסחריות שיש להן גגות סולאריות, יכולות רק להרוויח מהמערכות הללו.
מערכת סולארית מסחרית מתאימה ל:
מערכת סולארית מסחרית מתאימה להקמה על כל גג פנוי בגודל של מינימום 150 מ"ר. זה נפוץ בעיקר בבתי ספר, במתנ"סים, במפעלים שונים, במבני חקלאות, בבתי אריזה, ברפתות, לולים ועוד.
המערכת המסחרית מתאימה בעיקר לבנייה בשטחים גדולים מאוד החל מ 200 מ"ר. שיכולים להיות שותפים מלאים בייצור החשמל הירוק במדינת ישראל.
הקמת מערכות כאלה חוסכת הרבה מאוד כסף בעלויות החשמל. כאשר במבנים גדולים עשוי החיסכון להגיע לסכומים של 90 אלף ₪ לשנה ואף יותר.
אז אם עד כה הכרנו את המערכות הסולאריות כמעט רק מדודי השמש שלנו. שמנצלים את אנרגיית השמש לצורך חימום המים תוך חיסכון בעלויות החשמל. הרי שבהחלט הגיע הזמן להרחיב את השימוש בקרני השמש אותם אנחנו מקבלים חינם.
היתרונות הברורים במערכת זו
לא רק בגלל הרווח הכלכלי!
אז נכון שציינו את הנושא של הרווח הכלכלי ושל השמירה על איכות הסביבה. אך יש רווחים נוספים אשר בגללם מומלץ מאוד לחשוב על ההתקנה של המערכת הסולארית.
בין היתר נוכל למנות:
- שימוש יעיל במשאבי הסביבה שלמעשה אינם מנוצלים. כאשר זה מוביל כמובן לשמירה על איכות הסביבה ולפגיעה מופחתת בשכבת האוזון והתחממות של כדור הארץ בגלל הדלקים הנשרפים.
- הגדרה של החברה או הארגון כארגון "ירוק". זהו תקן שנדרש בארגונים בין לאומיים שם מותקנות מערכות שנועדו להתייעלות אנרגטית ולמערכות חשמל סולאריות. זוהי הגדרה משמעותית בסיטואציות רבות.
- תשואה כלכלית גבוהה יותר – מדובר בניצול של שטח הגג של המבנה שהוא למעשה נכס מניב. כאשר המטרה היא תשואה כלכלית גבוהה יותר.
על מערכת סולארית מסחרית
נלמד מעט על אודות המערכת הסולארית ואופן הבנייה שלה.
כיצד בנויה המערכת הסולארית?
מערכת סולארית בנויה מארבעה מרכיבים עיקריים.
- קונסטרוקציית האלומיניום – על אלו יושבים הפאנלים הסולאריים.
- פאנלים סולאריים – אלו קולטים את אור השמש וממירים אותו לחשמל מתח ישר.
- ממירי מתח – הופכים את המתח הישר שמתקבל מהפאנלים למתח AC. אותו מחברים לרשת.
- כל רכיבי החשמל – הכבלים, המפסקים וכל שאר הרכיבים.
קונסטרוקציית האלומיניום
האלומיניום המרכיב את המערכת הסולארית חייב להיות אלומיניום איכותי. וכך גם כל הברגים המחברים את חלקי הקונסטרוקציה. אלו חייבים להיות מאלומיניום או מנירוסטה. מערכת סולארית אמורה לעמוד על הגג, תחת השמש הקופחת בקיץ ותחת הגשמים והרוחות בחורף. כאשר היא בנויה מחומרים איכותיים היא תשרוד היטב ללא חלודה, ריקבון או כל מה שיפחית מאיכותה ומכוחה.
הקונסטרוקציה גם חייבת להיות בעלת עובי פרופיל מתאים. על מנת שהיא תצליח לשאת את משקל הפאנלים שהוא לא נמוך, לצד פרצי רוח חזקים לאורך השנים בעת שתנאי מזג האוויר הינם קיצוניים.
חשוב גם לוודא שישנם חיזוקים לכל המערכת ושיש תקן של קונסטרוקטור שאישר את המערכת.
הפאנלים הסולאריים
הפאנלים אמורים להיות עם מסגרת אלומיניום וזכוכית שמגינה על הפאנל. בכל קולט יש כמה תאים סולאריים המחוברים זה לזה. הם הריבועים שאנחנו רואים על הקולטים של דודי השמש.
פאנל סולארי מסוגל לשרוד את תנאי החוץ כולל ברד ושלג. אנשים יכולים לעלות על הפאנל ולא יקרה לה דבר.
הפאנלים האיכותיים באים עם אחריות על המוצר למשך 10 שנים ואחריות על התפוקה לתקופה של 25 שנה.
חשוב לבחור בחברת פאנלים מוכרת שיש לה גם נציגות בארץ כדי להבטיח שירות ואחריות למשך כל תקופת האחריות.
ממירי המתח
אלו כאמור הופכים את המתח הישר DC למתח חליפין AC.
האחריות על ממירי המתח מתקבל בהתאם למחיר שתשלמו עליו כאשר מדובר לרוב על תקופה של בין חמש שנים ל – 12 שנה.
אפשר גם להרחיב את תקופת האחריות. ללא האחריות חשוב לדעת שלרוב יהיה על כל לקוח להחליף לפחו פעם אחת א הממיר במשך כל שנות חייה של המערכת.
כיום מגיעים רוב הממירים עם מערכות ניטור אחריהם אפשר לעקוב דרך האינטרנט וגם דרך אפליקציה בטלפון אחר ייצור החשמל של המערכת הסולארית.
כך אפשר לראות בכל רגע נתון מה קורה וכיצד המערכת פועלת.
כלל רכיבי החשמל
הכבלים, המפסקים וכל החומר השחור המרכיב את המערכת.
כבלים, מפסקים זה חומר השחור שמשום מה רבים הם הצרכנים שמקילים בהם ראש.
חשוב לשים לב שהציוד כולו הוא בעל תו תקן וכן יש לו עמידות לכל מזג אוויר, גם קיצוני ביותר.
קופסת החשמל של המערכת הסולארית חייבת להיות תקנית. לצורך כך יש לבדוק שהמערכות כולן מאושרות על ידי חברת החשמל וכן, שהן מתאימות לערכות הסולאריות.
מפסק חשמל שאנחנו קונים בחנות לא יהיה תמיד תקני למערכות סולאריות המאפיינות מתחים גבוהים של עד 800 וואט, וגם זרמים חזקים מאוד.
האם מערכת זו משתלמת עבורכם:
כל חברה או עסק שמבקש ליהנות גם הוא ממערכות סולאריות. אמור לעבור מספר שלבים כדי לבדוק את הפוטנציאל ואת ההתאמה לכך.
הבדיקה כוללת:
- הערכת הפוטנציאל של הנכס.
- בדיקת השטח אם יש הצללות או הפרעות אחרות.
- קבלת רישיון מול הרשויות להתקנת מערכות סולאריות.
- הכנת התוכנית המדויקת לאחר מדידת הגג באמצעות רחפן.
- תכנון הנדסי של כל המערכת הסולארית באופן כזה שאפשר יהיה להפיק חשמל בכמות מקסימלית.
- הקמה ובנייה של המערכת כאשר כל זה אמור להתבצע בלי הפרעות להתנהלות העסקית במקום.
- בדיקות איכות ובדיקות בטיחות במהלך ההקמה של כל המערכת הפוטו וולטאית הן לפני החיבור למערכת החשמל והן לאחר החיבור למערכת.
מה בודקים לפני שמתחילים:
קרינה ממערכות סולאריות
הרבה אנשים מביעים חשש מפני קרינה מהמערכות הסולאריות ובעיקר מהממירים של המערכות הסולאריות.
חשוב לדעת כי על פי התקנות לאיכות הסביבה, באזור שם שוהים אנשים באופן קבוע. רמת הקרינה חייבת להיות נמוכה, עד 4 מ"ג. לצורך כך מבצעים את הבדיקה עם מד קרינה.
בודקים את המערכת הסולארית כאשר היא נמצאת במצב של תפוקה מלאה במרחק של חצי מטר מהממיר. מתברר שלרוב הקרינה היא הרבה פחות מהמינימום המותר. כך שברור שאין כל סיכון של קרינה בשימוש עם מערכת סולארית.
לבחור את החברה המתאימה
חשוב לבחור חברה בעלת ידע הנדסי גבוה עם רישיון קבלן מתאים למערכות סולאריות. זאת על מנת שהחברה תשלב את כל רכיבי המערכת בצורה האופטימאלית. תוך הפקה של מירב האנרגיה מהגג ותשלב גם אסתטיקה בהתקנה.
כמו כן עליה לדאוג לכך שהמערכת תוכל לשרוד היטב למשך תקופה של לפחות 25 שנה. גם בתנאי מזג אוויר קשה תוך ייצור מירב האנרגיה.
יש לוודא כי החברה מבטיחה גם שירות ותחזוקה לאורך כל חייה של המערכת. כאשר זה כולל תיקון תקלות שונות, ניקיון הפאנלים וכל מה שקשור להבטחת הביצועים המקסימליים של המערכת הסולארית.