התקנת מערכת סולארית עצמאית
מטרתה של מערכת סולארית עצמאית OFF-GRID בדרך כלל. הינה לספק חשמל יציב במקומות שאין חשמל נגיש. כמו למשל במתקני אבטחה מרוחקים שאין שם מקורות חשמל נגישים.
וכן גם, להחליף אנרגיה מזהמת באנרגיה ירוקה. בימינו גדלה חשיבותה של האנרגיה הירוקה לאיכות הסביבה וכדור הארץ. ורבים בישראל כבר עוברים לאנרגיה ירוקה.
אך מעבר לחשיבות הירוקה שיש למערכות מסוג זה. המערכת עשויה להוזיל עלויות תשלומי חשמל, באופן משמעותי לבתים רבים. למעשה, חוסר התלות בגורם אחר להפקת חשמל, יכולה לשחרר את האדם מתלות כלשהי בגופים ציבוריים. ואף לשמש לרווח פסיבי להעלאת איכות חייו, כאשר מופקת יתרת חשמל.
כמו כן, מערכת זו יכולה לשמש גם מקומות ארעיים אשר לא נהנים מאספקת חשמל סדירה.
כיצד פועלת מערכת ה-OFFGRID (עצמאית)
מערכת סולארית עצמאית מורכבת מפאנלים סולאריים, ממיר, בקר טעינה, מצברים.
תפקידם של הפאנלים:
הפאנלים הסולאריים, המורכבים מתאי סיליקון. הם אלה הקולטים את אנרגית השמש והופכים אותה לחשמל באמצעות אפקט פוטו וולטאי.
תפקידו של הממיר:
הממיר מקבל את אנרגיית השמש מהפאנלים כחשמל במתח ישר (DC) וממיר אותו למתח חליפין (AC). ולאחר ההמרה הזו ניתן להשתמש בחשמל.
תפקידו של בקר הטעינה:
בקר הטעינה אשר מקבל את האנרגיה המופקת מעביר אותו הלאה למצברים. כאשר הוא מוודא כי לא יהיה מעבר חוזר לכיוון הפאנלים הסולאריים. ושלא תהיה טעינה בכמות כזו שהמצבר יכול להיפגע.
את המערכת יש לייצר ולהתקין באופן מחושב ומתוכנן. כך שכל מרכיבי המערכת יוכלו לעבוד זה עם זה בתיאום, ויהיו בעלי האיכות הטובה ביותר.
כמו כן, כדי שהמערכת תעבוד לאורך עשרות שנים. יש צורך בתחזוקה שוטפת של המערכת, טיפול ובקרה צמודים.
היתרונות והחסרונות של מערכת זו:
יתרונותיה של מערכת סולארית עצמאית הינם ברורים:
- חיסכון בעלויות הפקת החשמל.
- מערכת זו משחררת מכל תלות בגוף ציבורי.
- שימוש באנרגיה ירוקה אשר תורמת לאיכות הסביבה וכדור הארץ.
אם יש לכם צורך במערכת זו, בוודאי שכדאי לרכוש אותה.
חסרונותיה הם:
שהאנרגיה הסולארית יכולה להצטבר בימי השמש החמים. אולם בשעות הערב, כאשר השמש שוקעת מערכת זו לא תהיה יעילה.
ישנם פתרונות גם למצב זה. אולם, יש לתכנן אותם תחילה ולהרכיב את כל המרכיבים הדרושים להפקת אנרגיה בשעות הערב או בימים מעוננים.
בכל מקרה יש לחסוך בחשמל, באמצעות מכשירים חסכוניים יותר בעלי דירוג אנרגטי גבוה. שימוש במכשירים לא חשמליים, שימוש בחשמל בשעות מסוימות אשר אינם שעות השיא ועוד.
תכנון מערכת סולארית עצמאית
מערכות סולאריות עצמאיות צריכות להיות מורכבות בהתאם לדרישות צריכת החשמל הנדרשת. מכיוון שישנה עלות לא מבוטלת להתקנת מערכת זו, יש לתכנן אותה בקפידה רבה.
יש לבדוק את צרכי החשמל והמכשירים השונים הקיימים אצל הדיירים ויכולת צריכת החשמל המספקת אותם. מערכת סולארית עצמאית יכולה לספק מבחינת גודלה צרכי חשמל שונים. כך שיש להתאים בין דרישות הצרכנים ויכולת המערכת.
כמו כן, יש לבחור בחברה או בעל מקצוע מיומן ובעל ניסיון, אשר יכול להנדס ולחבר בין המרכיבים השונים. באופן אשר ייעל את התהליך ויאפשר להפיק חשמל בתפוקה המקסימלית האפשרית.
איך מתחזקים את המערכת הזו?
כדי שמערכת סולארית עצמאית תוכל להיות יעילה ולשמש את בעליה למשך עשרות שנים. יש לבחור בחברת פתרונות סולאריים אמינה, שתדע לתכנן טרום ההקמה את המערכת באופן היעיל ביותר. ולתחזק אותה במהלך השנים.
מכיוון שפתרון זה מאפשר שימוש באנרגיה ירוקה, הוזלה משמעותית בעלויות החשמל. ואף פוטנציאל לרווח פסיבי מיתרת החשמל המופקת במערכת. הדרישה ההולכת וגוברת למערכת כזו הינה ברורה מאליה. לכן ישנה כדאיות כלכלית וצורך דחוף מבחינת איכות הסביבה למערכת סולארית עצמאית.
שוקלים להתקין לעבור לאנרגיה ירוקה? פנו לקבלת הצעת מחיר משתלמת
חברת sun4u מערכת סולארית מתמחה בהתקנה של מערכות סולאריות עצמאיות בפריסה ארצית. אם אתם מעוניינים לבחון אפשרות להתקנה של מערכת סולארית עצמאית לשימוש מסחרי או פרטי, צרו עמנו קשר בהקדם לקבלת הצעת מחיר אטרקטיבית וייעוץ ראשוני ללא התחייבות.